Livet som blogger kan være tillokkende. Vi har allesammen mange meninger om forskellige ting, og vi har ofte de rigtige meninger, synes vi i hvert fald selv.
Derfor er der naturligvis også rigtig mange bloggere derude, som er mere eller mindre succesfulde. Det kræver nemlig nogle evner at leve af at blogge, og det kræver ikke bare, at du kan finde ud af at skrive i et godt sprog eller lignende.
Der er nemlig flere ting, du bør overveje, hvis du vil i gang med at blogge. Og hvis du vil leve af det, er der nogle ting, som du bør sætte dig ind i.
Lad os starte med at kigge på tips til, hvordan du kommer i gang, og hvad du bør overveje, inden du starter, så du kommer bedst muligt ud af starthullerne med din kreablog.
Starter du din blog et dårligt sted, skal du nemlig kæmpe for at finde vejen tilbage.
Definer dit fokusområde
Først og fremmest, har du tænkt over, hvad vil du blogge om? Du har helt sikkert nogle interesseområder, som du tænker, at du vil fokusere på, når det handler om krea. Hvad er de interesseområder, som du har mest viden omkring, og som du måske har mest passion for?
Når du skal skrive et blogindlæg om et eller andet emne, så er det altid bedst, at det er et emne, som du rent faktisk interesserer dig for. Det vil både gøre det nemmere for dig at skrive dine tekster, og din passion vil som regel også komme frem i dine ordvalg og ved den måde, som du ellers formulerer dig på.
Så hvad er dit fokusområde? Vil du blogge om trylledej? Vil du blogge om strik? Vil du blogge om fotografier med kameraer fra før 1970’erne? Jo mere specifik, du kan gøre det, jo større chance er der måske for, at du skiller dig ud af mængden af bloggere, der findes derude.
Det er efterhånden et mættet marked, men det betyder ikke, at det er mættet med kvalitet.
Find din niche, og sørg for, at det er noget, du virkelig brænder for.
Hvis du gør det, er du allerede længere end mange andre.
Få feedback på dine tekster
Hvis du skal leve af at blogge, så skal du naturligvis have nogle besøgende på din hjemmeside. Det er nummer #1. Men hvordan sørger du for det?
Det første, du selvfølgelig kan sørge for, er, ligesom vi tidligere har nævnt, at finde det rette emne. Men når det så er gjort, så skal du naturligvis også sørge for, at dine blogindlæg er velskrevne, og at de har en personlig interessant vinkel. Her er feedback essentielt.
Du skal have forskellige mennesker til at læse dine tekster, før du lægger dem op. Det kan være folk du kender, eller det kan være fremmede mennesker, som du finder frem til. Men sørg for at få noget feedback, så du ved, at dine tekster har høj kvalitet fra første indlæg. Og husk at modtage feedback med et smil. Selvom det kan være svært, hvis den ikke er positiv.
Design en flot hjemmeside
Hvis du har styr på dine tekster, så overvej også, hvordan du gerne vil have, at din hjemmeside ser ud.
Jo mere professionel, og jo mere brugervenlig den er, jo flere besøgende vil rent faktisk vende tilbage til din side. Hvis de altså interesserer sig for, hvad du skriver.
En god måde hvorpå, du kan få styr på designet af din hjemmeside, er at kigge mod en webdesigner. Det koster noget, men det kan være godt givet ud.
Der er også muligheder for præ-designede løsninger, som du kan vælge mellem. Det er ofte den billigere løsning, og det er nok også den mest brugte. Men hvis du vil skille dig ud, så er en webdesigner nok vejen frem, hvis du finder frem til en dygtig. Det bliver nemlig et mere skræddersyet look, som ikke vil ligne alle de andre hjemmesider derude.
Sørg for at lokke besøgende til din hjemmeside
Hvis dine blogindlæg spiller, og hvis din hjemmeside er brugervenlig og ser generelt lækker ud, så kræver det jo egentlig kun de besøgende. Og de kommer naturligvis ikke af sig selv. Du må derfor finde måder, hvorpå du kan lokke besøgende til din side.
Her kan det enten være gennem annoncer, men det koster naturligvis penge. Det vil alt synlighed på nettet dog uden tvivl komme til.
Du kan selvfølgelig håbe på, at du har ramt en niche, som mange mennesker søger sig frem til på google eller en anden søgemaskine. Men her skal du også tænke over, at du måske i starten vil ligge ret langt nede på søgeranglisten. Derfor kan du miste mange potentielle besøgende, hvis du ikke optimerer din SEO på din hjemmeside.
SEO gør, at du får en højere rangering på søgemaskinerne, der findes, og hvis du ligger højere, når der bliver søgt på dine emner, ja så får du automatisk flere besøgende på din side.
Du kan jo selv tænke over, hvilke sider du klikker på, når du søger på et bestemt emne på google? Vælger du en af de øverste på listen? Eller klikker du et par sider frem, indtil du har fundet frem til den helt perfekte side?
De fleste mennesker gør nok det første.
Hvis du vil forbedre din side til SEO, så kan du overveje et SEO kursus, så du selv kan lære at gøre det, eller du kan hyre et firma til opgaven. Der findes mange virksomheder derude, som specialiserer sig i SEO.
Tag et skrivekursus eller lignende
Hvis du synes du kæmper lidt med at få dine tekster til at spille, så kan du eventuelt overveje at tage et skrivekursus. Det er nemlig ikke alle, der helt automatisk kan skrive fængende.
Det kræver enten lidt talent, eller som minimum lidt viden omkring opbygning og struktur af tekster.
Hvis du synes, du mangler enten det ene eller det andet, så find frem til et skrivekursus, hvor du kan få de rette redskaber til at skrive fængende.
Vær tålmodig
Når du har styr på alt forarbejdet, så er det jo bare at lancere din hjemmeside, og få tjent nogle penge på den. Eller hvad? Det er nemlig sværere end som så.
Du tjener oftest penge ved hjælp af annoncer, tredjeparts artikler eller lignende. Mange af disse indtjeninger handler dog om, at du skal have nogle besøgende på din side, så hvis du ikke har det, vil du aldrig komme til at leve af at blogge om krea.
Så start med at få skabt trafik på din side, og så vil pengene komme løbende. Vær tålmodig og tro på dit projekt. Hvis du har ramt rigtigt, skal det hele nok komme til sidst.