5 gode råd til at skabe det hyggeligste børneværelse til dine børn

Børneværelset er en essentiel del af hjemmet for børn. Det er der hvor de har muligheden for at lege lige det de har lyst til. Det er der hvor de har muligheden for at udforske deres fantasi, og konstant udvikle på deres sanser.  

Grundet at dette rum er en vigtig del af hjemmet, bør det puttes tid på at skabe det bedste og hyggeligste børneværelse til barnet. Der er flere måder hvorpå man kan gøre dette, men hvis du er i tvivl, så kan du læse mere, og få 5 gode råd til at skabe det hyggeligste børneværelse til dine børn.  

1. Belysning 

For at skabe et hyggeligt børneværelse, kan det være en idé at kigge på belysningen. Der er forskellige former for belysning du kan bruge på værelset, og det er helt op til dig selv, at bestemme hvilken du ønsker. Det kan være en loftslampe, væglampe, bordlampe, og/eller børnelamper. Du kan vælge en form for lampe, eller du kan have forskellige, og give dem alle et formål. Generelt belysning, læselampe, eller natlampe, til hvis barnet ikke kan sove i mørket.  

Med de mange forskellige lampetyper, kan du rigtigt bringe hyggen ud. Det giver dig muligheden for at skabe forskellige stemninger, og selv bestemme hvordan, og hvilke lamper du gerne vil have på børneværelset, du kan endda også, hvis barnet er gammelt nok, lade dem hjælpe med at vælge en lampe

2. Vægdekorationer 

Vægdekorationer er også en måde hvorpå du kan gøre børneværelset lidt mere hyggeligt. Når du skal finde dekorationer til væggen til børneværelset, kan du gøre det at du kigger på dekorationer med motiver, som dit barn er interesseret i. Dette kan være alt fra blomster til biler, prinsesser til pirater. Måske kan du hænge nogle falske planter op på væggen, for at give fornemmelsen af mere liv på værelset.  

Du kan også vælge at kombinere belysningen med vægdekorationerne. Du kan hænge lyskæder op, for at skabe noget hyggeligt belysning, og oplyse de forskellige dekorationer på væggen. Der er mange muligheder for at finde nogle flotte vægdekorationer.  

3. Farver 

Farver har en stor betydning for hvilken fornemmelse et rum har. For eksempel sort, og generelt mørke farver, kan få et rum til at virke mindre, og kan skabe en fornemmelse af klaustrofobi. Hvorimod lysere farver, for eksempel, hvid, kan få rummet til at virke større, og det kan give fornemmelsen af at du har mere plads at trække vejret på.  

Derfor når du skal vælge en farve til børneværelset, bør du kigge nærmere på hvilken fornemmelse en bestemt farver giver. Især hvis dit mål er at skabe et hyggeligt værelse. Generelt er et sikkert valg at vælge lysere, eller mere neutrale farver. Men det kan være at dit barn gerne vil have nogle livlige farver, så kan du overveje, om det er noget i stedet for. Du skal bare være opmærksom på hvordan det påvirker humøret over længere tid.  

4. Bamser 

Når det gælder hygge, så er bamser noget af det mange tænker på, især når det gælder børn. Bamser er ikke kun et fantastisk stykke legetøj, som barnet kan lege med, og sove med. De kan også være med til at gøre rummet mere hyggeligt. Der er bamser i mange forskellige størrelser, så du kan vælge at have en bladning af forskellige bamser. Du kan vælge at placere en masse små bamser på sengen, og måske en større bamse på gulvet. Med den større bamse kan du vælge en som er stor nok til at dit barn kan lægge på den, og kigge i bøger, for at skabe ekstra hygge.  

5. Legetøj og opbevaring  

Når det kommer til at skabe hygge, så er handler det ikke kun om hvordan alting ser ud. Det handler også om, at barnet har muligheden for at sætte sig ned og lege. Dette er også en del af hyggen. Et børneværelse er ikke meget, hvis barnet ikke har mulighed for at sætte sig ned, og hygge sig med legetøj.  

Derfor når du skal lave et hyggeligt børneværelse, bør du også tænke over hvilken type opbevaringsmuligheder der er i rummet. Skal det være en form for reol, hylder, skal der være kasser, eller skuffer? Dette giver dit barn muligheden for at have et sted at opbevare deres legetøj, så de kan finde det frem, hvis de godt kunne tænke sig at lege. Der er ikke noget mere hyggeligt end at se sit barn sidde og hygge sig med deres legetøj, og udforske deres fantasi. 

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.