Giv børnene mere tryghed med en tyngdedyne til børn – sådan virker den

Hvad hjælper det, at dynen er ekstra tung? Det kan faktisk hjælpe på din søvn, og på den måde gøre, at du får det bedre både om natten og om dagen. En tyngdedyne er et rigtigt godt redskab, og noget som mange børn har gavn af at bruge om natten, når de skal sove. At sove med en tyndedyne kan nærmest føles som et kram, da det føles som om, den holder godt fast på en. Der er ikke noget farligt ved at sove med en tyngdedyne, så længe den vejer omkring 10-15% af din kropsvægt. Læs med her og bliv klogere på, hvordan en tyngdedyne virker, og hvad der gør den så god og tryg for børn.

God søvn er alfa omega

Det er en ting, som vi glemmer at sætte pris på og vedligeholde nok. Vores søvn. Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove, og også selvom vi går i seng i god tid og står op efter vores anbefalede mængde af søvn, kan vi stadig være trætte. Du kender måske selv frustrationen ved at have sovet rigeligt om natten, men stadig føle dig ligeså udkørt og træt efter frokost, som hvis du havde sovet blot tre timer forrige nat. Det er fordi, kvaliteten af vores søvn også betyder rigtig meget for vores generelle velvære, når vi er vågne. En måde at forbedre din søvn på, er ved at lade være med at udsætte dine øjne og hjerne for stress i en periode, før du går i seng – eksempelvis en halv time til en time før. På den måde får din hjerne ro til at slappe af, før du skal sove, hvilket kan gøre, at din søvn bliver meget mere værdifuld for dig. Hvis du godt kan lide at tage en lur efter skole eller arbejde, kan du også finde et godt tyngdetæppe.

Tyngdedynen er som et kram

Nogle gange kan vi ligge uroligt i flere timer, mens vi venter på at falde i søvn. Dynen falder af og det er aldrig nemt at ligge hverken komfortabelt eller i den rette temperatur. Tyngdedynen gør netop det, at den får din krop til at slappe mere af, fordi der ligger vægt ovenpå dine muskler. Derfor sker der en naturlig rekation flere steder i kroppen, der får dine muskler til at slappe mere af og løsne op, hvilket til sidste fører til at falde i søvn meget hurtigere og meget tryggere. En tyngdedyne kan bestemt også være til stor fordel for dig, hvis du ligger uroligt i sengen om natten. Mange kan være skeptiske overfor at have så meget vægt fordelt ud over kroppen på samme tid, men det er helt ufarligt. Hvis du fx vejer 50 kg, skal du til gengæld prøve at finde en tyngdedyne, som vejer omkring en tiendedel af din vægt. Det kan også være lidt mere end en tiendedel, men nok et sted mellem 5-7 kg. Husk også på, at det ikke er som at have en vægt liggnede midt på maven. Dynen fordeler vægten ligeligt ud over din krop.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.