Udgivet i Artikler

8 gode julegaveidéer til krea-folket

Af Trylledej.dk

Julen er den perfekte anledning til at forkæle og påskønne de mennesker, vi holder af med betænksomme gaver. Det er en fantastisk følelse at se glæden lyse ud af ansigtet, når dit barn, din kæreste eller ven åbner en julegave, du har brugt tid og energi på, og som du ved, modtager vil blive glad for. Har du et kreativt menneske tæt på dig, som fortjener en julegave, de kan bruge til de kreative sysler? Så læs med i artiklen her, hvor vi giver dig 8 bud på gode julegaver til krea-folket.

Garn og tilbehør til strikke- og hækleelskeren

Strik og hækling er populært som aldrig før, og måske har du en i familien eller vennekredsen, der er blevet bidt af denne hobby. Så kan du med fordel sammensætte en kurv med lækre garner og andet tilbehør, som vedkommende vil elske at kaste sig over.

Garnmarkedet er enormt, og du vil uden problemer kunne finde kvalitetsgarn efter dit budget. Derudover er forskellige strikkepinde eller hæklenåle, alt efter hvad modtager foretrækker at beskæftige sig med, naturligvis et must. Smukke maskemarkører, en praktisk trådsaks og vaskeposer til det færdige arbejde er ligeledes rigtig gode bud på, hvad du kan putte i kurven.

Har modtager allerede alt, hvad man kan drømme om til strik eller hækling, vil vedkommende uden tvivl blive glad for et gavekort til den foretrukne garnforretning.

Sybøger til syersken

Det er blevet enormt moderne at sy sit eget tøj. Ofte er det en mere økonomisk løsning for pengepungen, og bliver tøjet syet i genbrugstekstiler, giver man miljøet en hjælpende hånd. Kender du en, der lige har kastet sig over syning af tøj, vil vedkommende helt sikkert sætte pris på en god sybog.

Der findes et væld af sybøger på markedet, som indeholder flotte opskrifter, uddyber syteknikker og giver en masse inspiration til forskellige projekter. Her er der til mange timer foran symaskinen, og modtager vil få en fin og unik garderobe ud af det.

Male- og tegnegrej til kunstneren

Kender du en, der nyder at male og tegne i fritiden, er det oplagt at lægge forskellige kunstnerartikler under juletræet. Uanset om vedkommendes favorit medium er grafitblyanter, oliemaling, akvarelfarver eller andet, kan du finde grej, der matcher dit budget, og som vedkommende uden tvivl vil sætte pris på at have i sin kreative værktøjskasse.

Vælg lærreder, skitsebøger, pensler, blyanter, maling eller andet, modtager bruger i sine projekter, så de altid har mulighed for at sætte sig ved skrivebordet eller staffeliet og udfolde sin kreativitet.

DIY-kits til fine crepepapirsblomster

I den seneste tid er interessen for crepepapirsblomster steget voldsomt. De smukke, håndlavede blomster er en fryd for øjet, og så holder de naturligvis for evigt. Et DIY-kit til blomster af crepepapir er således en dejlig gave for alle, der kan lide at fordybe sig i kreative projekter og se skønhed tage form mellem hænderne.

Crepepapirs-kits kommer i en bred farvepalette af forskellige slags crepepapir. Her kan modtager slippe kreativiteten løs med tynde lag crepepair, lim, tuscher og måske et drys glimmer og skabe en vidunderlig evighedsbuket af valmuer, hotensiaer og fine fantasiblomster.

Internettet bugner af videovejledninger, der viser, hvordan man kan lave sine egne crepepapirsblomster, så modtager let kan søge god inspiration.

Smykkesæt til den fremtidige guldsmed

Hjemmelavede smykker er at finde alle vegne, og det fantastiske ved disse smykker er, at alle kan være med. Gadebilledet er fyldt med perlehalskæder, -armbånd og -øreringe, og hvis du kender en, der gerne vil folde sin kreativitet ud i smykkeuniverset, kan et bud på en god julegave være smarte smykkesæt. De indeholder alt, hvad man skal bruge af smykketænger, wire, låse og andet og er glimrende startsæt.

Du kan også gå på jagt i hobbybutikker og udvælge forskellige flotte perler, som modtager kan bruge i smykkefremstillingen. Hvem ved, måske falder der et fint smykke af til dig?

Glitrende diamond painting-sæt

Du har måske hørt om diamond painting, diamond art eller diamantmaling - kært barn har mange navne. Det er en kreativ aktivitet, der går ud på at skabe billeder ved hjælp af små sten.

Motiverne er endeløse, når det drejer sig om diamond painting, og det kan være en rigtig god gave til det kreative menneske, der gerne vil skabe fine billeder uden brug af maling. De diamantformede sten skal blot placeres på det klæbende canvas, og til slut har modtager et smukt billede lige til at sætte i glas og ramme.

Tilbehør til keramikværkstedet

Keramik, keramik, keramik. Igennem de senere år har vi virkelig fået øjnene op for hjemmelavede krus, krukker og små fine tallerkener i ler. Rigtig mange prøver kræfter med ler og drejeskiver, og måske har du også en keramiker i familien eller vennekredsen, der fortjener lidt lækkert udstyr til keramikværkstedet derhjemme.

Det er de færreste, der ejer en stor ovn til at brænde de færdige kunstværker i. Derfor kan du med fordel forære selvhærdende ler. Selvhærdende ler er lige præcis, hvad navnet siger. Leret skal ikke brændes i en ovn, men i stedet blot have lov til at stå og stivne af sig selv.

Der findes ikke grænser for, hvad man kan lave med selvhærdende ler. Modtager kan f.eks. give sig i kast med skåle, forskellige dekorationer, der kan hænge på væggen, dekorationer til juletræet og meget mere. I samme gave kan du også forære akrylmaling, så de fine kreationer kan få lidt farve. På den måde bliver leret også mere holdbart.

En god skrivebordslampe til kreabordet

Ethvert kreabord fortjener god belysning, så selv de mindste detaljer får den kærlighed, de fortjener. Da vores vinterhalvår indeholder mere mørke end lys, er en skrivebordslampe helt uundværlig til den kreative arbejdsstation.

Mangler dit kreative menneske det helt rigtige lys til projekterne, er en skrivebordslampe derfor et glimrende bud på en julegave. Du kan med fordel forære en LED-lampe, da den både er en grøn løsning og giver et rigtig godt lys. Modtager hjælper på den måde klimaet, sparer på elregningen og gør øjnene en tjeneste.

Uanset hvilke hjørner af den kreative verden modtager har slået sig ned i, kræver det ordentlig belysning, og med en skrivebordslampe er du med til at skabe de bedste rammer for udfoldelsen af hobbyerne.

Har du brug for yderligere gaveinspiration til personerne i dit liv, kan du finde flere gaveideer hos Din Gave Guide. Her præsenteres du for gode bud på gaver til forskellige modtagere og anledninger, så du aldrig løber tør for idéer.