Brug af neglelak til børn

Det er en fed og hyggelig ting at gå med neglelak. Det kan se rigtig godt ud, og få en til at føle sig bedre eller smartere. Det er altså helt normalt for både kvinder og for mænd at male sine negle, lige den farve som man vil. Men som det er med så meget andet også, så ser børn mors eller storesøsters negle, eller måske i skolen eller på fjernsynet, og så vil de også gerne have neglelak på. Det giver mening, og især børn elsker at klæde sig på og have masse af farver på.

Det er også en hyggelig ting at kunne lave sammen med sit barn. Men man kan hurtigt komme til at glemme hvor skadeligt det egentlig lige kan være med neglelak. Neglelak består næsten udelukkende af kemikalier og andre stoffer, som kan være rigtig skadelige. Derfor kan det være lidt et sats bare at stikke sit lille barn en neglelak, og lade dem give den gas med det.

Men heldigvis behøver det slet ikke være sådan at man så skal vælge imellem skadelige stoffer og kemikalier eller at sige nej. Der er nemlig også udviklet neglelak som er decideret lavet til børn. Det betyder at de er helt skadefri for alle de stoffer og kemikalier som der ellers er i almindelige neglelak.

Hvad er neglelak til børn

De neglelakker som er udviklet specifikt til børn, er lavet så de fleste af dem er 100% fri for kemikalier. Der er heller ingen parabener, kamfer, parfume, toluen, formaldehyd, konserveringsmidler som MI eller andre hormonforstyrrende stoffet som DBP. Det er altså også meningen at det kan bruges til dem med allergi og ellers sart hud. Med det er de også miljøvenlige, da de er baseret på vand. Mange af neglelakkerne er faktisk lavet med kun naturlige ingredienser.

Det er naturlig farve uden gift og akrylplast for eksempel. Det gør at de også er duftfri. At de er baseret på vand og uden disse stoffer, gør også at de er meget nemmere at fjerne, og ikke holder lige så længe som almindelig neglelak.

Det gør til gengæld også at det er meget nemt at få af tøj og møbler eller andet, hvis der nu blev spildt. Dette betyder også at der ikke er brug for ellers giftige væsker som acetone og neglelakfjerner til at få neglelakken væk igen. Du kan simpelthen bare fjerne neglelakken med lidt lunkent vand og sæbe, eller simpelthen bare pille det af. Der sker ingen skade på neglene når man piller det af heller, da det er nemt at få af.

Dette gør jo så selvfølgelig også at de ikke kan holde lige så længe som almindelig neglelak ellers ville kunne. Man skal derfor nok også være lidt forsigtig når man vasker hænder.

At disse neglelakker er lavet børnevenligt og allergivenligt, gør det også at du kan bruge det som gravid uden bekymring. Det er altså helt sikkert at gå med neglelak uanset din situation. Det kan på den måde også være en god ide som en gave til den gravide til et babyshower eller andet.

Mange forskellige muligheder og farver

Det er heller ikke kun et lille udvalg af neglelak som du kan vælge imellem. Der er masser af forskellige farver og muligheder.

Der er både almindelige eller neutrale farver til hverdagen, eller de vildere og stærkere farver, og endda nogle med glimmer, til når man skal være fin til en fest eller andet. Du kan endda også vælge at købe en pakke med flere neglelak i en pakke.

Der er også mulighed for at købe en hel sminkekuffert med 20 forskellige dele, og med flere forskellige farver af neglelak. Du kan også lave dine egne farver til neglelakken med et DIY Nailmatic neglelaksæt eller et gavesæt med 6 dele. Du kan også lave flere forskellige farver af neglelak selv. Det kan dine børn sagtens lave, da det er den samme sikre og børnevenlige neglelak uden nogle giftstoffer eller kemikalier.

Er neglelak skadeligt for børn

Neglelak kan være skadeligt for børn på grund af de forskellige giftstoffer og kemikalier der er i. Dette er primært hvis de spiser eller indtager neglelakken. Dette kan ætse og svi meget, da der er syre i neglelak. Derfor er det heller ikke godt hvis børn får neglelak på huden, da neglelak i det hele taget er meget usundt at have på hud eller andre steder som ikke er neglene.

Men der er ikke så farlige og giftige stoffer i neglelakken som kan gøre stor skade på nogen, da der er retningslinjer og regler i EU der forbyder de farlige stoffer eller der er regler for hvor stor en mængde der mår være i neglelakken, så det ikke kan nå at blive skadeligt.

Det skadelige lægger altså i hvis barnet indtager og spiser neglelakken. Så det handler altså om en vurdering af barnets alder med mere. Derudover kan neglelakken selvfølgelig være allergifremkaldende eller irriterende for huden. Men hvis du vil være helt sikker, også på at neglelakken ikke ender i sofaen eller på tøjet, så er den naturlige og vandbaseret neglelak et sikkert valg.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.