Hvad skal jeg være til Halloween? 15 gode ideer til børneudklædning til halloween

For rigtig mange børn er Halloween en højtid, som de ser rigtig meget frem til. Der er noget spændende ved den hyggelige uhygge, der er kendetegnet ved halloween – og så er det bare superfedt at klæde sig ud! Mangler du inspiration til dit barns udklædning, så læs med videre her og lad dit barn blive klædt godt på til årets mest uhyggelige fest.

Vælg et kostume til halloween, som barnet kan leve sig ind i

Når et gælder halloween, er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan give dig i kast med, når det gælder udklædningen. Det kan både være sødt, fint, grimt eller uhyggeligt. Børn elsker at leve sig ind i deres roller, så det er en god idé at gå efter et kostume, der passer til en rolle, som barnet finder spændende. Du kan se et stort udvalg af halloweenkostumer til børn her.

Nogle af de mest populære halloweenkostumer blandt børn i øjeblikket er:

  • Dinosaurus
  • Pirat
  • Zombie
  • Skelet
  • Politibetjent
  • FBI agent
  • Ridder
  • Supermand eller Supergirl
  • Heks

Vil du gerne gå efter et halloweenkostume, som man ikke ser så mange af i gadebilledet, kan du overveje udklædning som:

  • Heidi børnekostume
  • Lederhosen børnekostume
  • Bayersk pigekostume
  • Bayersk drengekostume
  • Tysker børnekostume
  • Oktoberfest børnekostume

Dinosaurus

Dinosaurus kostumer er blevet ekstremt populære blandt børn. Her kan man både få kostumer i stof, eller det eftertragtede, oppustelige dinosaurus kostume, som er gået viralt på Youtube. Her kan barnet rigtigt løbe op og ned ad villavejen, mens det imiterer lyde fra en frygtindgydende dinosaurus rex.

Lovløs pirat

Piratudklædning er en klassiker, der aldrig går af mode. Her kan barnet udleve sin indre bandit og føle sig smart og rå. Et piratkostume skal naturligvis også indeholde en klap for det ene øje – ellers er man ikke en rigtig pirat! Brug dertil noget ansigtsmaling til at tegne sort rundt om øjnene, måske nogle ar og et sjovt skæg.

Klam zombie

Zombies er altid et sikkert hit, når det kommer til halloween. Vil du gerne skrue lidt ekstra op for uhyggen, kalder det på lidt ekstra død over kostumet. Der er bare også et eller andet ekstra creepy ved børnezombies. Her kan du købe et laset zombie kostume med masser af klamhed over sig og dekorere barnets ansigt med ansigtsmaling og eventuelt falske sår. Disse fås som kit, der er meget nemme og hurtige at klistre fast på huden og udføre lidt finish på med noget make up.

Uhyggeligt skelet

Når nu vi er ved død, skal vi ej forglemme skelettet. Disse findes i mange varianter, lige fra det søde skelet, til det selvlysende, uhyggelige et af slagsen. Et selvlysende skelet kostume kan gøre det ekstra sjovt for barnet at give den gas med danse moves i mørket. Skal det være lidt ekstra specielt, kan du købe et dinosaurus-skelet kostume til barnet.

Børnehelte og autoriteter

Når nu halloween byder på monstre og alverdens uhyggelige skabninger, skal der naturligvis også nogle lovhåndhævere til, før regnestykket går op. Går dit barn meget op i retfærdighed og autoriteter, er det en oplagt mulighed for barnet at bruge halloween til at leve sig ind i en rigtig helte-rolle. Det kan eksempelvis gøres med et kostume som en politibetjent eller en sej FBI agent. Vil barnet gerne leve sig ind i gamle roller, er et ridderkostume måske lige sagen for den modige dreng eller pige.

Heks med magiske evner

Vil barnet gerne have nogle overnaturlige evner, er et heksekostume lige til højrebenet. Her kan barnet øve sig på uhyggelige trylleformulare og lege, at det kan magi. Hekse børnekostumer findes både som søde hekse, eller som grimme og uhyggelige hekse. Tag noget ansigtsmaling og mal sorte render under øjnene – for ikke at glemme den velkendte vorte, der altid sidder på heksens næse.

Supermand eller Superpige med superkræfter

En anden roller, der i hvert fald også har superkræfter, er Supermand/kvinde. Vil barnet gerne være den stærkeste, hurtigste og sejeste i verden, er det oplagt at kigge nærmere efter et børnekostume til den lille Supermand eller Superpige.

Kostumer, hvor barn og forælder kan matche hinanden

Skal du selv klædes ud, kan det måske være sjovt at finde kostumer, der matcher med dit barn. Vil barnet gerne skille sig ud, kan du se nærmere på sjove kostumer, man forbinder med Tyskland, fårehyrder og Oktoberfest, som også findes til voksne.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.