Udgivet i Artikler

Få festligt lys på børneværelset med LED Strips

Af Trylledej.dk

Et børneværelse skal helt sikkert helst være sjovt og med masser farver og figurer. Der er nemlig masser af sjov og fantasi hos børn, og det er kun fair at det kan afspejle sig i deres værelse. Det kan være at de er vilde med dinosaurer og orange, eller måske dyr som løver og giraffer. Så kan de blive så glade for at se deres eget værelse dekoreret med netop deres yndlingsting og interesser.

Der er masser af måder at pifte et børneværelse op på. Ikke kun ved at farve væggene blå eller lilla, eller hænge lidt klistermærker på dørene. Der er masser af sjove og kreative muligheder for at imponere dit barn og få dem til at elske deres værelse.

Lav en fest med LED lys

En mulighed der vil få dit barn til at elske deres værelse, kan være ved at få sat led strips op. Det kan være stripsene kan sidde under hylder eller skabe, og herfra kan de lyse hele værelset op i de mest festlige farver af forskellige slags.

LED strips er nemlig lange strips af små LED lys, som kan lyse i alle mulige forskellige farver, samtidig med at de også kan blinke i forskellige farver, og lave et rigtigt disco-lys på værelset. Det kan lave et kreativt lys som barnet kan styre med en fjernbetjening. På de fleste LED lys er der også mulighed for at justere lysstyrken på lyset, samtidig med forskellige nuancer af farver. 

Lysene kan altså også bruges som helt almindeligt hvid eller varmt hvidt lys, når man skal bruge det. Så kan man derefter vælger at skrue op for festen med blink og farver.

Stripsene kan simpelt klistres på de fleste overflader, så du piller i de fleste tilfælde, bare papiret af der forsegler overfladen. Derefter presser du det bare på der hvor lysene skal sidde. Det er en smart løsning til også at få lys inde i ens skab, hvis det står på en måde hvor der hurtigt bliver mørkt. De er altså nemme at hænge op, og du behøver intet værktøj. Det samme er når de skal af igen, så du skal ikke bekymre dig om at tapetet kan ryge med.

Fordele med LED lys

Selve LED-stripsene kan fås i forskellige længder. Du kan købe dem i længderne 3, 5, 10 og 15 meter. For dem alle gælder det at kvaliteten er høj, også for de forskellige slags. De er en energieffektiv løsning, da der sparet en masse strøm når man LED fremfor almindelige lys. Derudover bliver LED ikke varmt under brug, som gamle glødepærer gør. Altså er der heller ikke lige så stor brandfare som der ellers ville være.

Du kan for eksempel få nogle LED lysbånd med sensor på, så de tænder når de ser bevægelse. Dette kan også være velegnet til at bruge i gangen om natten, så der automatisk kan komme lidt lys når man skal op om natten. Dette lys kan være et diskret og svagt lys langs kanten af nogle hylder eller lignende. På denne måde skal man ikke til at tænde alt lyset, så det skærer i øjnene, men det tænder helt automatisk og kan indstilles til et svagt og blødt lys til øjnene.

Ved at have lys der tænder og slukker ved bevægelses censorer, kan man også slippe for at skulle huske det med at slukke lyset efter sig. Især i huse med børn kan det være en udfordring at skulle huske at slukke lyset efter sig når man har været oppe i løbet af natten. I stedet for at det så står og lyser hele natten, så slukker det bare helt af sig selv i stedet, og står ikke med på nogen el regning.

Der er altså masser af fordele og muligheder med LED strips. Det behøver ikke kun at være en mulighed i børneværelset, det kan også sagtens bruges mange andre steder. Køkkenet, gangen, stuen eller måske soveværelset. Det kan bruges alle steder med diskrete bånd af lys, der kan nå at lyse steder hvor den primære lyskilde ikke kan nå, for eksempel inde i tøjskabet. Udover det er der selvfølgelig også muligheden for fest og farver.