Familieferien sydpå behøver ikke koste en formue – her er 9 tips til at få en tur, der ikke sprænger budgettet

At rejse er at leve. Det sagde HC Andersen, og det er rigtigt. Og kan du gøre det med familien, så bliver det ikke meget bedre. Men det kan også være rigtigt dyrt at tage hele familien en tur sydpå. Men heldigvis findes der måde til at få arrangeret en tur, der ikke springer dit budget.

Brug tid online

Det er en god investering at bruge tid, online, på at finde den rette løsning til både transport og overnatning i forbindelse med jeres familietur sydpå. Det er rigtig mange steder muligt at få nogle rigtige gode tilbud. Derfor er det ofte en rigtig god investering at bruge tid på søge online efter gode priser på den flyrejse eller det hotel som I ønsker. Eller måske finde noget tilsvarende. Du kan spare mange penge.

Benyt restpladser

Rejseselskaber booker oftest en række pladser på både fly og på hoteller. Det er ikke altid de får afsat disse pladser til den pris de ønsker. Derfor kan der nogen gange være både flysæder og overnatning til salg hos disse rejseselskaber til en meget nedsat pris. For rejseselskaberne er det nemlig bedre at få lidt økonomi ind end slet ikke noget. Så hold derfor øje med disse restpladser hos rejseselskaberne.

Benyt last minut

Ofte er det sådan at jo tættere på man kommer på en afgang til et rejsemål, jo mere falder priserne. Har du is i maven, så kan det meget ofte betale sig at vente sidst sidste øjeblik, last minut, med at bestille jeres rejse. Der er naturligvis stor usikkerhed forbundet med dette, og der er også risiko for at I ikke kommer afsted. Men det kan også være muligt at spare rigtig mange penge.

Bestil overnatning med eget køkken

Mange bruger rigtig mange penge på at gå ud og spise, når de er på ferie. Det er også rigtigt dejligt at benytte sig af den mulighed, også for at smage noget lokalt mad. Men rejser I på et mindre budget, så er det oplagt at spare penge ved selv at lave mad. Det er ofte super billigt at købe ind i lokale supermarkeder, og det super hyggeligt at lave mad sammen. Det kan ovenikøbet være at I kan gøre det i et behageligt klima under åbne himmel.

Begræns antallet af kufferter

De fleste flyselskaber tager ekstra pris for kufferter, der skal tjekkes ind. Så rejser I flere sammen er det en god ide at deles om en eller flere kufferter. Så kan de øvrige nøjes med håndbagage, og i sparer penge.

Benyt jer af rabatordninger

Hvis i rejser til en storby i Sydeuropa er det ofte muligt at købe nogle rabatkuponer. Altså en samling af kuponer, der giver rabat til indgang, transport eller lignende ting i byen. Er ofte en godt ide, hvis I er mange, der rejser sammen og skal lave noget sammen.

Køb lokalt

De fleste turiststeder i syden har alle de internationale mærker. Det gælder både for øl, for spiritus, for sodavand og for diverse andre madvarer. Men disse er ofte dyrere end de lokale produkter. Derfor kan I spare mange penge ved at købe den lokale øl, som jo oftest er spændende at smage, eller andre af de lokale produkter. På den måde støtter I også det land, som I er på besøg i.

Undersøg den lokale valutakurs

Du skal ofte veksle penge eller ihvertfald købe ting med dit kreditkort, når I er på ferierejse sydpå. Undersøg tingene omkring at få den bedste kurs på den lokale valuta og spar penge.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.