Køb af graviditetspude – 6 gode råd til at vælge den rette

Er du gravid? Så kender du sikkert til, at nattesøvnen engang i mellem kan være lidt forstyrret. Derfor kan det være en stor hjælp, hvis du sover med en graviditetspude. Den hjælper til at stabilisere din krop, imens du sover. Man kan også bruge den til mange andre smarte ting. Læs med her og få tips til, hvilken slags graviditetspude du skal have, så du vælger den helt rigtige.

Mange at vælge i mellem

Der er virkelig mange forskellige graviditetspuder på markedet. Derfor kan det også være rigtig svært at vælge den rigtige for dig. En ting, som man skal tage højde for, er hvor stor man ønsker, at den skal være. Dette kan komme meget an på, hvor stor du selv er. Nogle synes det er rart at ligge med en stor pude, selvom de selv er små, imens andre vil have en, som er lidt mere tilpasset deres størrelse. Se eksempler på graviditetspuder her.

Hvad skal den bruges til?

Man kan bruge en graviditetspude til mange ting. Som beskrevet bruger mange dem til at sove med, da de kan give en støtte, så man sover bedre. Men man kan også bruge den til at sidde med, når man ammer sin baby. Der er forskel på denne slags graviditetspuder. Da den til at amme er en del mindre, end den man bruger til at sove med. Nogle bruger den samme pude til begge dele, men det er som regel lettest at have to forskellige.

Prisen er også vigtig

Prisen på en graviditetspude varierer meget alt efter, hvilken kvalitet og størrelse den har. Det er en god ide at vælge en pude i god kvalitet, hvis du vil bruge den til at sove med, er det en god ide at købe den i lidt bedre kvalitet, da den ellers let kan blive slidt, da man bevæger sig meget når man sover. En god graviditetspude ligger ofte i prislejet 1300 kroner.

Er den det værd?

Du tænker måske, at det ikke kan betale sig at købe en graviditetspude, fordi du kun er gravid en forholdsvis lille del af dit liv. Her er det dog vigtigt at have i mente, at ni måneder altså er lang tid. Det er især lang tid, hvis du sover dårligt hver aften. Derfor kan det altså sagtens betale sig at give penge for en god graviditetspude, som du kan sove med i de ni måneder.

Genbrug er godt

Hvis du synes, det er mange penge at bruge på en graviditetspude, når der også er så mange andre udgifter midt i graviditeten, så kan det også være en ide at købe en graviditets brugt. Ofte kan betrækket tages af og vaskes, det gør derfor ikke så meget, hvis du køber den brugt, da betrækket herefter kan koges og dermed være helt rent, til du skal bruge det.

Ellers kan du også høre nogle i din omgangskreds ad, måske har de en liggende, fra dengang de selv var gravide. Du kan også med fordel låne din ud, hvis en af dine veninder bliver gravide, så du hjælper miljøet på den måde.

Se bedst i test

Når det kommer til at skulle bruge op mod 1300 kroner på en pude, vil man også gerne være sikker på, at man gør sig et godt køb. Derfor kan det være en stor fordel at tjekke nogle forskellige ‘bedst i test’ sider, af de puder du overvejer at købe, på den måde kan du nemlig undgå at blive skuffet, når du laver dit køb.

Ofte vil der være beskrevet både fordele og ulemper ved sådan en test, derved kan du sammenligne med, hvad du ligger mest vægt på. Det smarte er, at ved sådanne tests har personerne ofte testet dem over længere tid, du får derfor en god fornemmelse af pudernes kvalitet.

Spørg i forskellige fora

Når man er gravid og også nybagt mor, er der ofte rigtig meget hjælp at få på online fora på nettet. Der er en hel masse mødte, som gerne vil dele ud af deres viden, og som ofte har en masse gode ting man skal være opmærksom på. Nogle gange kan det også hjælpe at skrive inde på en hjemmeside og direkte spørge om hjælp, da du kan være sikker på, at der helt sikkert er en masse, som gerne vil svare dig.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.