Giv dig selv og børnene noget kreativt I kan lave sammen i julegave – her er 5 gode ideer

Julen står inden længe for døren. En kærkommen tid mange familier elsker. Og især forventningsfulde børn. For her sysles med hjemmebag, hjemmelavede gaver og ikke mindst opsætning af julepynt.

Hjemmelavede gaver

Børn er allerede bekendt med at lave hjemmelavede gaver i deres institution eller skole til deres familiemedlemmer. Det er gaver, som de glæder sig til at give også fordi det er noget bl.a. mor eller far bliver rigtige glade for. Trods at kreativitet finder sted i institutioner, er det oplagt som forældre at sætte tid af til denne syslen sammen med sine børn. Så børnene også får mulighed for at kreerer julegaver derhjemme.

Og det at lave noget sammen med mor og far finder mange børn ligeledes glæde i. For mor og far kan sikkert også hjælpe med gaveideer til øvrige familiemedlemmer. Især hvis de også selv er kreative anlagt og ligeledes ynder at ens børn ser det som en givtig hobby.

Her er 5 gode ideer til hjemmelavede julegaver

Er hjemmelavede julegaver ikke noget I som familie før har gjort det, så er det oplagt at prøve det af sammen med sine børn. For oveni kan det være kvalitetstid I heraf får sammen med jeres børn. Ligeledes får I også tid til nærværende og hyggelige samtaler eventuelt hvad jeres julemåned skal indeholde af tiltag og arrangementer.

Men det kan også være andre vigtige samtaler som om barnets hverdag m.m. og ligeledes sætter resten af dagen af til familiehygge. Det kan være oplæsning af et juleeventyr eller en sjov familiefilm. Men her er et bud på 5 gode ideer, som måske I som familie kan gøre det i;

  1. Et staffeli
  2. Tegnekursus & tegnebøger
  3. Perler, tråd & limpistol
  4. Klip og klister
  5. Trylle-dej

Udover disse ideer er der også ideer til gaver her; gaver som også kan bruges til børnenes julekalender eller en fælles gave til jer som forældre m.m. Der er mange gode muligheder for at finde noget, som hver enkelt familie sikkert også kan lade sig inspirer af. Afhængigt om I også skal købe gaver til mange familiemedlemmer m.m.

Find flere ideer

Når man først er i gang i en kreativ proces, får man oftest også selv ideer. Det gælder ligeledes for børn. Så skab endelig tid til at lave hjemmelavede julegaver sammen i jeres familie. Måske I også har ting liggende, som I kan genanvende til jeres kreative projekter.

I kan også finde tip og råd <på nettet, men inddrag gerne dit barn. For de har selv godt af at finde på og opdage, hvad de egentlig kan. Det styrker ligeledes deres selvværd. For der er meget læring i, at mestrer kreative processer fra start til slut.

Trylledej & Krea er et online magasin for hele familien. Vi skriver om stort og småt om hvad der rører sig i de danske hjem.