Den bedste pizza får du med en Cozze pizzaovn

Det er et barndomsminde af de store, når man som barn har fået en lækker pizza hos det lokale pizzaria eller til en børnefødselsdag. Minderne kan også bevæge sig mod sydligere himmelstrøg, mod en rejse til Italien, hvor man har smagt den ægte vare med en stenovnspizza der havde så sprød og knasende en bund, hvorpå der var tomatsovs af solmodne, sydlige tomater samt lækker parma skinke, at man havde en helt syngende symfoni at engle i munden.

Det er minder, der vækker en stærk genklang hos en, når man nævner noget med en pizza og forventningerne til en hjemmelavet pizza kan derfor være tårnhøje.

Tårnhøje forventninger

Du kan synes, at pizzaen skal være lige præcis som i gamle dage eller som i Italien, mens man hurtigt kan blive slemt skuffet, når man endelig får lavet denne famøse pizza i sin egen ovn. Her kan bunden blive lidt slatten og blød eller ligefrem nå at brænde på. Fyldet kan være lidt blødt også, fordi ovnen ikke har givet det ordentlig power, og her ender man med en ret flad og skuffet oplevelse.

Hvad gør man så, når man gerne vil lave en hjemmelavet pizza som dem, man kender? Ja, så får man sig selvfølgelig det rette udstyr, som vi vil komme ind på her i denne guide til at lave den bedste pizza i en cozze pizzaovn.

De “rigtige” pizzaer i en Cozze Pizzaovn

Når du gerne vil lave en pizza, der går en sprød tid i møde i din ovn, skal du investere i en Cozze pizzaovn. Den er beregnet til, at du har den stående udenfor, og den fungerer via gastilslutning. Du skal dermed også tilkøbe gas, som ikke følger med i selve købet af Cozze pizzaovnen. Den kan hurtigt tændes og slukkes og den er beregnet i mål til en almindelig størrelse pizza.

Her kan du tage pizzaen ud med en pizzaspade, som er rigtig god at have, ligesom du kan sætte den i pizzaovnen med denne spade. På denne måde brænder du ikke fingre og hænder, men kan sikkert føre den ind og ud af ovnen. Ovnen laver pizzaen på cirka 10-12 minutter, så du har hurtigt en pizza klar, når du først har lavet selve pizzaen i køkkenet. Placer gerne pizzaovnen ovenpå et stabilt underlag som et bord, eller en stenopsats, hvor den ikke kan rokke eller stå skævt. 

En mobil pizzaovn

Denne Cozze pizzaovn er mobil, i det du sagtens kan tage den med ud at rejse i flyet, tage den med i sommerhus eller feriehus eller over til vennerne i deres have, når I skal holde middag sammen. Den er dermed en investering, der rækker ud over dit eget hjem, og ligeledes kan du også tilbyde at lave pizzaer til dit barns børnefødselsdag eller møde op ved andre børnefødselsdage og lave pizzaer til alle børnene i den.

Det vil helt sikkert vække stor glæde hos dem alle at få en hjemmelavet, sprød og knasende pizza direkte fra ovnen. Pizzaovnen kan du også tage med til udlandet, og placere den i ferielejlighedens altan, eller i feriehusets have. Herfra kan du lave og servere lækre pizzaer til de andre feriegæster eller din familie. 

Tag også pizzaovnen med i sommerhuset, hvor I kan lave lækre pizzaer ude i haven, mens I soler jer og bare nyder livet i ferien. Lad gerne børnene selv bestemme hvilken type af pizza, de gerne vil have, og I kan stå i køkkenet og have en hyggestund med at lave dem klar, så børnene føler sig involverede i processen med at lave pizzaerne fra bunden af. 

De vigtigste ingredienser til en pizza

De vigtigste ingredienser til en vellykket pizza er: 

  • Dej
  • Tomatsovs
  • Ost 
  • Tørrede eller friske krydderurter som topping 
  • Lidt chili eller hvidløgsolie som topping 

Tomatsovs

Når du skal lave en lækker tomatsovs skal du bruge solmodne tomater enten fra dåse eller friske fra havens høst. Her kan du stege dem i lidt olie og tilsætte lidt sukker og lidt salt, og dernæst tilsætte noget hvidløg og tørret oregano og basilikum, så tomatsovsen får en god smag af Italien. Lad tomatsovsen stå og koge lidt ind, så den bliver rigtigt dejligt tyk i konsistensen og tag den herefter af varmen. Denne bruges til at smøre ovenpå pizzabunden i et tyndt eller tykkere lag, alt efter smag og behag. 

Pizzadejen

Pizzadejen er også vigtig, og her kan man vælge durum mel, der er velegnet til netop pizza dej. Der kan også vælges en fuldkorns variant, hvis man gerne vil have en lidt mere rustik eller “sund” variant af dej. Hertil tilsættes lidt vand og noget bagepulver, og lidt salt og dejen skal stå og hæve i noget tid, enten på køkkenbordet eller i køleskabet, alt efter hvornår I skal bruge den. Lav også gerne dej til flere pizzaer på én gang og brug dem med det samme eller frys dem ned til senere brug. 

Pizzafyldet

Fyldet til pizzaen er nærmest uendeligt, og kun noget, hvor fantasien sætter grænserne. Der findes jo pizzafyld til enhver smag, og man også lave det tematisk såsom mexikansk, indisk, spansk eller italiensk, ligesom man kan putte alt fra hakket oksekød, lammekød eller kyllingekød ovenpå til salat som rucola og diverse former for ost. Det kreative element er her, at du laver den, lige som du ønsker det og allerbedst kan lide den. Det er magien ved en god pizza. 

Den bedste pizza 

Hvordan får du så den bedste pizza? Det gør du ved, at pizzaen får en høj temperatur som i en Cozze Pizzaovn, som fungerer via gas. Her kan du netop få den effekt, som stenovne har i større pizzariaer, og dette gør, at bunden bliver super sprød og toppingen bliver knasende og sprød, uden at brænde på.

Fyldet bevarer samtidigt sin fylde og konsistens, uden at blive udtørret, fordi det bliver udsat for kortvarig høj varme. Sørg samtidig for at bunden er rullet meget tyndt ud, så den kan blive rigtigt sprød i ovnen. Når disse ingredienser er til stede, samtidig med, at du putter dit yndlingsfyld på pizzaen, ja, så kan det kun blive den bedste pizza i verden. 

Vær nysgerrig på nye opskrifter

Selvom du nok har en yndlingspizza opskrift, som du tyer til igen og igen, er det også en berigende oplevelse at være nysgerrig på nye og innovative pizza opskrifter. Her kan du selvfølgelig søge på nettet, men også kigge i Magasiner, der handler om mad, eller kigge på diverse mad blogs, hvor opskrifter også bliver udforsket og eksperimenteret med.

Det kan give nogle nye oplevelser til smagsløgene, som for eksempel en efterårspizza med rødbeder og rød basilikum på toppen. Hvem ved, måske bliver du positivt overrasket? Med en Cozze pizzaovn har du i hvert fald rig mulighed for at eksperimentere med alle typer af pizzaer, fordi du har ovnen lige ved din side og det kun tager cirka 10 minutter at bage en pizza, der bare emmer af italiensk charme.